Menyknapp
test

Stort tack till alla som besökte oss på Öppet Hus!

Igår hade vi Öppet Hus på vuxenutbildningen för utbildningar och kurser som startar våren 2024. Fantastiskt kul att se det stora intresset för utbildning!

Många av besökarna var väl förberedda och hade läst på om utbildningarna. De kom till öppet hus för att träffa lärare och få hjälp med sin ansökan. Våra studie- och yrkesvägledare gjorde ett enastående arbete och lyckades hjälpa hela 36 personer att fylla i sina ansökningar på plats.

Lärarna berättade att de hade fler besökare än väntat och att vi har lyckats nå ut till en bredare målgrupp än tidigare år. Flera av besökarna kom efter sin arbetsdag för att besöka oss och prata om vidare studier eller om att byta yrkesbana.

Extra stort tack till den fina samverkan i jobbcentrum där Försörjningsstöd, Arbetsmarknadsenhet, Arbetsförmedling och Rusta & matcha leverantörerna jobbar för att få individer vidare mot till studier.

Orust Vuxenutbildning var på plats som ett första steg i det nya samverkansavtalet med Orust kommun och Kunskapsförbundet Väst. Glädjande att vi genom avtalet kan erbjuda rekordmånga yrkesutbildningar till våra kommuninvånare.

Möjligheternas Hus

Sfi eleven Ahlam har siktet inställt på sin drömutbildning - yrkesförare buss. Idag läser hon sfi nivå D på kvällen och planerar att läsa upp matematik. Hon har vetat i tre år att det är busschaufför hon vill bli och jobbar hårt för att få rätt förkunskaper för att kunna söka in till utbildningen. Lena är rektor för både sfi och yrkesutbildningen yrkesförare-buss och berättar hur roligt det är att få följa sina elevers resa genom komvux och ut i arbetslivet.

Vux-rundan 2023 elev och lärare

Rektor Lena och eleven Ahlam

Vi vill också rikta ett stort tack till utställarna och all personal som ställde upp och gjorde öppet hus till en trevlig upplevelse för alla besökare och utställare. Dagen hade inte varit möjlig utan ert engagemang. 💙

Bildspel från dagen