Menyknapp

Park och utemiljö (sv)

bannerbild

Park och utemiljö (sv)

Längd: 20 veckor

Utbildningstid: 2024-04-22 - 2024-10-11

Praktik: Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår.

Kostnadsfri CSN-berättigad

Hitta snabbt

På den här utbildningen får du lära dig grunder i skötsel av parker och utemiljöer, tex skolgårdar, lekplatser, stadsparker, bostadsområden och kyrkogårdar. Du lär dig att sköta om växter, träd och buskar. Du lär dig vad växterna heter och hur de ska skötas för att växa på bästa sätt. Du lär dig använda vanliga maskiner och redskap, t ex gräsklippare, trimmer, häcksax, lövblås och handverktyg på ett säkert sätt.

Upplägg med svenska

De första två veckorna är det lektioner i skolan, resten av veckorna är praktiskt arbete fyra dagar/vecka och en dag/vecka i skolan.

I utbildningen ingår också orienteringskurser som ger stöd i yrkessvenska, att använda dator och att lära sig mer om arbetslivet.

Behörighetskrav

Alla elever behöver visa att de har förutsättningar för att tillgodogöra sig utbildningen. Bedömning av detta sker genom intervju och praktiskt prov.
Du behöver också ha en apl-plats eller säsongsanställning inom park- och utemiljöskötsel.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

I utbildningen varvas teoretiska studier med arbetsplatsförlagt lärande ute på ett företag. Du får en ökad arbetslivserfarenhet och minst 70% av tiden skall vara förlagd på företaget och max 30 % studier på skolan Eftersom företagen kan finnas på orter utanför Uddevalla måste du som söker vara beredd att pendla dit. Ev. kostnader för resor till företagen betalar du själv.

Det är en stor fördel om du har körkort, men inget krav för att gå utbildningen. Du ansvarar själv för att ta dig till APL-platsen. Arbetstiderna under din apl följer arbetsplatsens tider, vanligast är 07:00-16:00.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri men du får själv bekosta läromedel, kläder, skor, skyddsutrustning samt resor till och från din arbetsplats. (APL)

Dator

Du bör ha tillgång till dator och internet för att kunna följa utbildningen. Vissa delar av undervisningen kan komma att sändas digitalt.

Studiemedel

Utbildningen berättigar till studiemedel. Se information på www.csn.se.

CSN-perioder

2024-04-22 – 2024-06-28, 10 veckor, 100 poäng
2024-08-05 – 2024-10-11, 10 veckor, 100 poäng

Kursinnehåll

Klicka på kursen för att läsa om innehållet på skolverkets hemsida.

Kursinnehåll i utbildningen

Kurser

Kurskod

Poäng

Fordon och maskiner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.FOHFOR0100

Orienteringskurs grundläggande digital kompetens

1G

50

Orienteringskurs i yrkessvenska1F100
ORK grundläggande kunskaper om arbetsliv, arbetsmarknad1H50

Växtkunskap fastighetsskötsel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

VÄXVAK0

100


  
Intresseanmälan
Vill du veta när kursen/utbildningen öppnar upp för ansökan igen? Anmäl ditt intresse så meddelar vi dig när nästa ansökningsperiod öppnar. Några av våra utbildningar/kurser startar enbart höst eller vår.Kontakt

Reservation för ändringar i utbildningens innehåll. Utbildningen startar under förutsättning att ekonomiska medel erhålles och att det blir ett tillräckligt antal studerande.

Längd: 20 veckor

Utbildningstid: 2024-04-22 - 2024-10-11

Praktik: Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår.

Kostnadsfri CSN-berättigad

Kontakt

Reservation för ändringar i utbildningens innehåll. Utbildningen startar under förutsättning att ekonomiska medel erhålles och att det blir ett tillräckligt antal studerande.

Medfinansieras av Europeiska unionen