Menyknapp

Handel

bannerbild

Handel

Ingen planerad start

Längd: 40 veckor

Studietakt: Heltid

Praktik: Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår.

Kostnadsfri CSN-berättigad

Hitta snabbt

Efterfrågan på utbildad arbetskraft inom handel och service har i vår region de senaste åren varit stor. Uddevalla ligger nära ett av landets mest strategiskt belägna affärscentra och som dessutom inom de närmaste åren kommer att fortsätta växa.

En bransch som växer behöver välutbildade och kunniga medarbetare. Denna lärlingsutbildning är för dig som vill ha ett praktiskt och omväxlande arbete i olika sorters miljöer och med olika typer av kunder. Handel är ett brett område som ger dig möjlighet att studera som lärling inom den bransch som intresserar dig mest. Exempel på branscher är kläder, livsmedel, elektronik och inredning.

Upplägg lärlingsutbildning

Du inleder din utbildning med en sammanhållen period i skolan för att få introduktion i yrkets grunder. Därefter går du ut på en arbetsplats där du kommer att tillbringa en övervägande del av utbildningstiden.

Förkunskaper och behörighet

Alla sökande behöver visa att de har förutsättningar för att tillgodogöra sig utbildningen. Du som har godkänt betyg i

  • Svenska/Svenska som andraspråk på grundläggande nivå
  • Matematik grundläggande nivå

anses ha visat att du har förutsättningar för sökt utbildning. Om du inte har betyg men har motsvarande kunskaper skall du ansöka till en kunskapsbedömning via vår webbansökan.

Arbetsplatsförlagt lärande

I utbildningen varvas teoretiska studier med arbetsplatsförlagt lärande ute på ett företag. Du får en ökad arbetslivserfarenhet och minst 70% av tiden skall vara förlagd på företaget och max 30 % studier på skolan. Tillsammans med lärare planerar du din APL-plats utefter vilken bransch du är intresserad av. Eftersom företagen kan finnas på orter utanför Uddevalla måste du som söker vara beredd att pendla dit. Arbetstiderna under din APL följer arbetsplatsens tider, vilket kan innebära både dag, kväll och helg.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri men du får själv bekosta läromedel, kläder, skor, samt resor till och från din arbetsplats. (APL)

Studiemedel

Utbildningen berättigar till studiemedel. Se information på www.csn.se.

CSN-period

2022-08-22 – 2023-05-26 = 40 veckor, 900 poäng

Kursinnehåll

Klicka på kursen för att läsa om innehållet på skolverkets hemsida.

Intresseanmälan
Vill du veta när kursen/utbildningen öppnar upp för ansökan igen? Anmäl ditt intresse så meddelar vi dig när nästa ansökningsperiod öppnar. Några av våra utbildningar/kurser startar enbart höst eller vår.Kontakt

Ingen planerad start

Längd: 40 veckor

Studietakt: Heltid

Praktik: Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår.

Kostnadsfri CSN-berättigad

Kontakt

Medfinansieras av Europeiska unionen