Menyknapp
test

Publiceringsdatum:

Uddevalla yrkeshögskola kan stolt berätta att vi är Kranmärkta!

Med Johanna Wallin i spetsen har både Uddevalla Yrkeshögskola och Vuxenutbildningens studie- och yrkesvägledare valt att kranmärka sig. Det innebär att vi låter bli att servera flaskvatten på interna och externa möten och att vi arbetar för att både studerande och personal väljer kranvatten.

Kränmärkt logga

Visste du att produktionen och transporten av flaskvatten kräver upp till 300 gånger mer energi än att tappa upp en liter vatten ur kranen?
www.kranmarkt.se Länk till annan webbplats.

Att välja kranvatten framför flaskvatten är inte bara bra för miljön, det är också betydligt billigare. Genom att använda kranmärkta flaskor kan vi:

  • Minska avfallet: Plastflaskor utgör en stor del av vårt avfall och tar lång tid att brytas ner. Genom att använda återanvändbara flaskor kan vi minimera mängden avfall vi producerar.
  • Spara pengar: Att köpa flaskvatten kan bli dyrt i längden. Kranvatten är däremot gratis och ger oss tillgång till rent och friskt dricksvatten.
  • Göra en positiv insats för miljön: Produktion och transport av flaskvatten kräver mycket energi och resurser. Genom att välja kranvatten minskar vi vår klimatpåverkan.

I samarbete med Västvatten Länk till annan webbplats. har vi tagit ett viktigt steg för att främja en mer hållbar vardag på vår skola. Vi har köpt in Kranmärkta vattenflaskor i rPET-material, fria från BPA, som studerande och personal kan använda för att dricka kranvatten.

Vi uppmuntrar alla studerande och personal att använda sina nya kranmärkta flaskor till hösten och ta del av de många fördelarna med att dricka kranvatten.

Tillsammans kan vi göra en stor skillnad för miljön!

Kranmärkta vattenflaskor yrkeshogskolan