Menyknapp

Digital Kommunikatör

bannerbild

Digital Kommunikatör

Start 20 januari 2025

Längd: 1,5 år

Studietakt: Heltid

Praktik: LIA ingår

Kostnadsfri CSN-berättigad

Hitta snabbt

Utbildningen som leder dig till examen som digital kommunikatör ger dig en spännande resa som förbereder dig för framtidens dynamiska kommunikationslandskap!

Du kan jobba som

Efter utbildningen kan din yrkesroll vara digital kommunikatör, digital marknadsförare, digital marknadsassistent eller kommunikatör inom sociala medier.

Du kan arbeta som anställd på ett företag, i en organisation eller som konsult. Du kan jobba inom de flesta branscher som har en marknadsavdelning, på ett privat företags marknadsavdelning, på en kommunikationsbyrå eller webbyrå. Inom den offentliga sektorn kan du ha en funktion på en kommunikationsavdelning eller som kommunikatör för en förvaltning/enhet.

Så studerar du

Utbildningen erbjuds på tre orter, Borås, Lidköping och Uddevalla. Du väljer den studieort du önskar utgå ifrån när du ansöker. Lidköping är huvudort för utbildningen, vilket betyder att fysiska träffar med hela klassen kommer att äga rum några gånger per termin i Lidköping.

Upplägget på utbildningen är flexibelt och kan variera från kurs till kurs. Beroende på kursens innehåll och kursmoment ges föreläsningar antingen i helklass på plats i Lidköping, via föreläsningssändningar till våra studieorter eller via distansföreläsningar på Teams.

När vi sänder lärarledda föreläsningar från Lidköping följer du föreläsningarna i klassrum via tv-skärmar i realtid på din tilldelade studieort. Det kan även förekomma lärarledda föreläsningar i Uddevalla och Borås, med sändning till övriga studieorter.

Utbildningen ges på heltid, vilket motsvarar 40 timmar/vecka. När det inte är föreläsningar förväntas du ha tid att arbeta med självstudier och grupparbeten.

Utbildningen är CSN-berättigad.

Alla yrkeshögskoleutbildningar genomförs i nära samarbete med det arbetsliv som behöver den kompetens som utbildningen leder till. Vi har flera olika verksamheter och kommuner representerade i ledningsgruppen för utbildningen. Du som studerande har goda möjligheter att bredda ditt nätverk för att finna ditt drömjobb.

LIA - Lärande i arbete

En stor och viktig del av utbildningstiden är lärande i arbete (LIA) på en arbetsplats. Här har du möjlighet att pröva dina kunskaper i arbetslivet. De företagskontakter du knyter under dina LIA-perioder ger ökade chanser till jobb direkt efter utbildningen. Du kan göra din LIA såväl i Sverige som utomlands.

Kurser

 • Kommunikation i digitala medier, 35 yhp
 • Digital produktionsplanering, 20 yhp
 • Analys och rapport, 20 yhp
 • Affärs- och organisationskunskap, 20 yhp
 • Projektmetodik, 20 yhp
 • Digital produktion, 30 yhp
 • LIA 1, 30 yhp
 • Juridik för kommunikatörer, 20 yhp
 • Trendspaning/Omvärldsbevakning, 15 yhp
 • Content marketing, 30 yhp
 • LIA 2, 50 yhp
 • Examensarbete, 10 yhp

Förkunskaper

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du uppfylla vissa förkunskapskrav:

 • Grundläggande behörighet. Innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande. Mer om vad grundläggande behörighet innebär Öppnas i nytt fönster.
 • Förutom grundläggande behörighet krävs lägst betyget E/3/G i följande kurser:
  Medier, Samhälle och kommunikation 1 samt Medieproduktion 1
  ELLER
  Medier, Samhälle och kommunikation 1 samt Digitalt skapande 1
  ELLER
  Medier, Samhälle och kommunikation 1 samt två av nedanstående kurser:
  - Fotografisk bild 1
  - Grafisk kommunikation 1
  - Film och TV-produktion 1

eller motsvarande förvärvad kompetens i arbetslivet.


Intresseanmälan
Vill du veta när kursen/utbildningen öppnar upp för ansökan igen? Anmäl ditt intresse så meddelar vi dig när nästa ansökningsperiod öppnar. Några av våra utbildningar/kurser startar enbart höst eller vår.Kontakt

Utbildningsledare
Johanna Broberg
Telefon: 0510-77 09 38
E-post: johanna.broberg@edu.lidkoping.se

Start 20 januari 2025

Längd: 1,5 år

Studietakt: Heltid

Praktik: LIA ingår

Kostnadsfri CSN-berättigad

Kontakt

Utbildningsledare
Johanna Broberg
Telefon: 0510-77 09 38
E-post: johanna.broberg@edu.lidkoping.se