Menyknapp

Studerandeporträtt Marie Nordman, DSM-21

Jag hittade min LIA plats snabbt och efter knappt tre veckor på min första LIA, fick jag erbjudandet att vikariera som butikschef, vilket jag jobbar som idag!

Mitt namn är Marie Norman

Jag valde denna utbildningen då jag kände att jag behövde utvecklas och ville ta mer ansvar.

Eftersom samhället blir allt mer digitaliserat i hastig fart så kändes det som om denna utbildningen, inte bara fångade upp den digitaliserade handeln, utan också den fysiska butiken. Men också vad man bör tänka på som chef/ledare när den fysiska butiken går över till den digitala.

Och detta passade mig som handen i handsken.

Några tips till er som söker, när ni gör er första LIA, lägg vikt i sökandet. Se till att välja en plats du tror dig kunna trivas på och var inte rädd för att visa framfötterna.

Men framför allt, börja leta i tid!

Jag hittade min LIA plats snabbt och efter knappt tre veckor på min första LIA, fick jag erbjudandet att vikariera som butikschef, vilket jag jobbar som idag!

Under LIA:n skuggade jag butikschefen och ansvarade för en av avdelningarna. Jag visade fullt ut vad jag gick för och engagerade mig, och det var tack vare det jag fick erbjudandet.

Jag fick stor nytta av alla kurserna, men de jag tror jag uppmärksammade mest var Sales management och Ledarskap och förändring. Eftersom jag idag jobbar som butikschef så har det hjälpt mig att se mina anställda, att dom är viktiga. Även om man har inställningen på att bli chef, så skall man fundera på varför man vill bli det. Om du går in med inställningen att det är för att tjäna mer pengar eller att titeln låter bra så bör du tänka om ordentligt.

Du skall se till att butiken/företaget går med vinst, och det gör du inte utan ett bra arbetsteam!

Marie Nordman, DSM-21

Publicerad:

Publicerad: