Menyknapp

Daniel från foodora Market

Jag är Operations Manager på Foodora Market. Foodora Market är en helt ny sorts butik, en supermarket 3.0. Våra butiker omkullkastar hela livsmedelsbranschen. Våra kunder gör sin dagliga eller veckohandling via Foodora, och hemleverans sker inom 30 minuter, måndag till söndag. Mottagandet av våra dagligvarubutiker har tagits emot med öppna armar. Vi har just nu tre stycken i Stockholm och vi öppnade den fjärde nyligen i Malmö. Planen är att öppna på fler platser runt om i Sverige.

Hur ser handelsbranschen ut i Sverige?

Digitalisering innebär många möjligheter och de företag som är snabbfotade kommer vara morgondagens vinnare. Digitaliseringen har redan omkullkastat hela branscher genom tex Spotify, Hotels.com och Uber. I handelsbranschen finns det enorma möjligheter till fortsatt utveckling och den kommer gå väldigt fort.

Vad innebär det för den som har en ledarroll i branschen?

Förändringar ställer helt nya krav på dig som vill jobba som ledare i branschen. Du behöver förstå dina kunders behov och vad de kommer vilja ha imorgon. Utmaningen ligger därför i att möta kunden i de olika kanaler där kunden finns. Så oavsett om kunden finns i företagets app, på de stora sociala plattformarna, fysiskt i butik eller på flera ställen samtidigt, behöver du som ledare säkerställa att ditt företag och din personal finns där och förstår kunden. Behovet kommer dessutom att skilja sig åt från en gång till en annan. Ibland är vi stressade och vill ha en snabb hemleverans. Ibland vill vi hämta upp varor på väg från jobbet. Ibland söker vi inspiration i fysiska butiker eller i onlinebutiker. För att lyckas som ledare behöver du därför förstå digitaliseringens effekter och hur du navigerar dig själv och din personal i omnikanaler, multikanaler, friktionsfri handel, kunddata, AI, last mile delivery m.m.

Varför är du med i ledningsgruppen?

Jag upplever att kunskapsglappet är extremt stort i branschen. Utvecklingen går så snabbt att för få personer förstår vad som håller på att hända och ännu färre förstår hur det påverkar dem och deras ledarskap. Därför är jag väldigt glad över att vara en del av ledningsgruppen för YH Digital Store Manager. Jag tror det är väldigt viktigt att vi snabbt fyller på branschen med nya hungriga ledare som förstår digitaliseringen och vad det ställer för nya krav på ledarskapet.

Varför ska man läsa Digital Store Manager?

Vill du jobba som ledare i handelsbranschen så har du valt helt rätt tid, det har nämligen aldrig varit mer spännande och mer omvälvande än nu. Genom att läsa YH Digital Store Manager ger du dessutom dig själv de absolut bästa förutsättningarna för att lyckas.

Läs mer om YH-utbildningen Digital Store manager här

Ledningsgruppen för Digital store manager

test

Daniel Lindahl, Operations Manager på foodora Market

Publicerad:

Publicerad: