Menyknapp

Restaurang & Storkök

bannerbild

Restaurang & Storkök

Längd: 42 veckor

Utbildningstid: 2024-08-19 - 2025-06-05

Studietakt: Heltid

Studieform: Dagtid

Praktik: Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår.

Sista ansökningsdag: 2024-05-31

Kostnadsfri CSN-berättigad

Hitta snabbt

En utbildning för dig som vill arbeta i restaurang, storkök eller café. Detta är ett område där arbetsmarknaden ser bra ut och ger goda chanser till jobb efter avslutad utbildning.

Upplägg yrkesutbildning

Utbildningen består av lärarledda lektioner, självstudier och praktisk arbete på arbetsplats (APL). Det finns möjlighet till lärlingsupplägg vilket innebär att minst 70% av studietiden förläggs till en arbetsplats. Vid lärlingsupplägg inleder du din utbildning med en sammanhållen period i skolan för att få introduktion i yrkets grunder. Därefter går du ut på en arbetsplats där du kommer att tillbringa en övervägande del av utbildningstiden.

Behörighetskrav

Alla sökande behöver visa att de har förutsättningar för att tillgodogöra sig utbildningen. Du som har godkänt betyg i

  • Svenska/Svenska som andraspråk på grundläggande nivå, delkurs 4
  • Matematik grundläggande nivå, delkurs 2

anses ha visat att du har förutsättningar för sökt utbildning. Om du inte har betyg men har motsvarande kunskaper skall du ansöka till en kunskapsbedömning via vår webbansökan.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

I utbildningen varvas teoretiska studier med arbetsplatsförlagt lärande på ett företag. Du får en ökad arbetslivserfarenhet och minst 15% av tiden skall vara förlagd på företaget. Eftersom företagen kan finnas på orter utanför Uddevalla måste du som söker vara beredd att pendla dit. Arbetstiderna under din APL följer arbetsplatsens tider. Oregelbunden arbetstid, kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma.

Kostnader

Du bekostar själv dina böcker, arbetskläder, kostnader för råvaror och ev. resor till och från din APL-plats.

Arbetskläder

Livsmedelslagen kräver att du som arbetar med livsmedel är klädd på ett yrkesmässigt sätt. Detta gäller både metodmatlagning och produktion.

Därför ska du vara klädd enligt följande:

  • Kockrock
  • Kockbyxor, svarta eller pepitarutiga. (Jeans eller joggingbyxor är inte tillåtna.)
  • Huvudbonad. Svart eller vit keps, sotarmössa eller liknande utan tryck.
  • Eventuellt förkläde, svart eller vitt, med eller utan bröstlapp, utan tryck.
  • Skor. Halksäkra med hel tå, ex. mjuka träskor

Vi vill att du har kläderna till kursstart.

Dator

Du bör ha tillgång till dator och internet för att kunna följa utbildningen. Vissa delar av undervisningen kan komma att sändas digitalt.

Övrig information

Du måste kunna smaka på all mat!

När du arbetar med livsmedel är det inte tillåtet med någon form av piercing.

Har du varit utanför Norden de senaste 6 månaderna och har symtom från mage-tarm måste du lämna salmonellaprov för att få vara i köken. Ta kontakt med din vårdcentral!

Studiemedel

Utbildningen berättigar till studiemedel. Se information på www.csn.se

CSN-period

Hösten 2024
2024-08-19 - 2025-06-05 = 42 veckor, 1000 poäng

Kursinnehåll

Klicka på kursen för att läsa om innehållet på skolverkets hemsida.

Intresseanmälan
Vill du veta när kursen/utbildningen öppnar upp för ansökan igen? Anmäl ditt intresse så meddelar vi dig när nästa ansökningsperiod öppnar. Några av våra utbildningar/kurser startar enbart höst eller vår.



Kontakt

Reservation för ändringar i utbildningens innehåll. Utbildningen startar under förutsättning att ekonomiska medel erhålles och att det blir ett tillräckligt antal studerande.

Längd: 42 veckor

Utbildningstid: 2024-08-19 - 2025-06-05

Studietakt: Heltid

Studieform: Dagtid

Praktik: Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår.

Kostnadsfri CSN-berättigad

Kontakt

Reservation för ändringar i utbildningens innehåll. Utbildningen startar under förutsättning att ekonomiska medel erhålles och att det blir ett tillräckligt antal studerande.

Medfinansieras av Europeiska unionen