Menyknapp

Inredningssnickare

bannerbild

Inredningssnickare

Längd: 42 veckor

Studietakt: Heltid

Studieform: Dagtid

Praktik: Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår.

Kostnadsfri CSN-berättigad

Hitta snabbt

Om du vill jobba med trä i en verkstad med välutrustad maskinpark, tillverka träinredningar till privat och offentlig miljö, inrikta dig mot båtbyggeri eller möbelsnickeri - Då är denna lärlingsutbildning rätt för dig!

Du får lära dig att tillverka träinredningar och möbler, att rita och designa i CAD samt göra beräkningar. Under utbildningen ingår utbildningsbevis för Maskinkörkort, kvalitétssäkrat av branschen - en viktig merit när du söker jobb. Utbildningen är företagsförlagd och genomförs i nära samarbete med företagen i regionen.

Upplägg lärlingsutbildning

Du inleder din utbildningen med en sammanhållen period i skolan där du lär dig grunder i material, säkerhet, maskiner och genomför enklare projekt. Därefter går du ut på en arbetsplats där du kommer att tillbringa en övervägande del av utbildningstiden.

Förkunskaper och behörighet

Alla sökande behöver visa att de har förutsättningar för att tillgodogöra sig utbildningen. Du som har godkänt betyg i

  • Svenska/Svenska som andraspråk på grundläggande nivå

anses ha visat att du har förutsättningar för sökt utbildning. Om du inte har betyg men har motsvarande kunskaper skall du ansöka till en kunskapsbedömning via vår webbansökan.

Arbetsplatsförlagt lärande

I utbildningen varvas teoretiska studier med arbetsplatsförlagt lärande ute på ett företag. Du får en ökad arbetslivserfarenhet och minst 70% av tiden skall vara förlagd på företaget och max 30 % studier på skolan Eftersom företagen kan finnas på orter utanför Uddevalla måste du som söker vara beredd att pendla dit. Det är en stor fördel om du har körkort, men inget krav för att gå utbildningen. Du ansvarar själv för att ta dig till APL-platsen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri men du får själv bekosta läromedel, kläder, skor, samt resor till och från din arbetsplats. (APL)

Studiemedel

Utbildningen berättigar till studiemedel. Se information på www.csn.se.

CSN-period

2022-08-15 – 2023-06-02 = 42 veckor, totalt 940 poäng

Kursinnehåll

Klicka på kursen för att läsa om innehållet på skolverkets hemsida.

Intresseanmälan
Vill du veta när kursen/utbildningen öppnar upp för ansökan igen? Anmäl ditt intresse så meddelar vi dig när den öppnar för ansökan till nästa start.Kontakt

Vill du veta mer om yrkesutbildning inom trä- och möbelindustrin titta på denna kortfilm.

Längd: 42 veckor

Studietakt: Heltid

Studieform: Dagtid

Praktik: Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår.

Kostnadsfri CSN-berättigad

Kontakt

Vill du veta mer om yrkesutbildning inom trä- och möbelindustrin titta på denna kortfilm.

Medfinansieras av Europeiska unionen