Menyknapp
test

VO-Collegeveckan 16-20 oktober 2023

Varje år i vecka 42 samlas studenter, lärare och yrkesverksamma inom vården för VO-Collegeveckan – en händelse för att sprida, inspirerar och motiverar fler att utbilda sig inom vårdyrket och för att belysa världens viktigaste yrke.

Vårdyrket har alltid varit av central betydelse för samhället, men under de senaste åren har det blivit än mer tydligt hur oersättliga vårdpersonalen är. VO-Collegeveckan är ett tillfälle att hylla dessa hjältar som kämpar för att rädda liv, främja hälsa och ge tröst när det behövs som mest.

Under VO-collegeveckan erbjuds studenter och yrkesverksamma inom vården en möjlighet att fördjupa sin förståelse för yrket och delta i inspirerande aktiviteter. Det inkluderar föreläsningar av erfarna vårdexperter, workshops och praktiska övningar som ger en inblick i olika vårdområden. Alla aktiviteter ser olika ut i landet och allt görs utifrån lokala och regionala förutsättningar. Första VO-Collegeveckan anordnades 2015.

Det primära syftet är att skapa nyfikenhet och intresse för utbildningar och arbete inom vård och omsorg och att marknadsföra branschens olika områden.

Aktiviteter på Uddevalla Vuxenutbildning

Under veckan gör vi flera aktiviteter för att lyfta veckan och yrkesrollen.

16 oktober │Restart a heart day

Kom och öva bröstkompressioner (HLR) med vår duktiga vårdlärare!
Kaserngården 1A, Plan 2
Kl. 12.00-13.00

17 oktober │Vad är skyddad yrkestitel?

INSTÄLLT

19 oktober │Träffa socialtjänsten

Kom och prata med Socialtjänsten om hur det är att arbeta inom vård och omsorg.
Kaserngården 1A, Plan 2
Kl. 11.30-13.00

20 oktober │Spridning VO-College till elever på vårdutbildningen

Vi pratar om Vård och Omsorgs College i alla våra vårdklasser. Vi berättar om vinsten med att gå en certifierad utbildning.

Vill du veta mer om Vård och omsorgscollege?

Vård- och omsorgscollege (VO-College) är en samverkansform på regional och lokal nivå mellan utbildningsanordnare och arbetsliv inom vård och omsorg. Tillsammans formar vi relevanta utbildningar inom vård och omsorg på gymnasial- och eftergymnasial nivå.
Utbildningarna inom vård och omsorg på Uddevalla Vuxenutbildning är certifierade och ingår i Vård och omsorgscollege Fyrbodal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..