Menyknapp

Rigg-Olle söker lärling till att föra arvet vidare

För Olle handlar det inte bara om att hitta en lärling, utan att skapa en mentorsrelation och ge en person chansen att växa och utvecklas inom branschen. Om du är nyfiken, driven och har en vilja att lära dig av en av branschens mest erfarna riggare, då kan en lärlingsplats hos Rigg-Olle vara det perfekta steget i din karriär!

Rigg-Olle, eller OIle Jacobsson som han egentligen heter, är idag en ett välkänt namn inom branschen. Hans karriär tog sin början som riggare inom båtbranschen, men tack vare sin starka passion för musik öppnades nya dörrar och idag har Olle arbetat med många stora namn inom tv-produktioner, teater och event. Nu siktar han på att kunna hitta en lärling via Uddevalla Vuxenutbildning, någon som kan gå bredvid honom och förhoppningsvis ta över rollen som riggare och fortsätta driva företaget framåt.

Rigg-Olle i sin verkstad

Historien bakom Olles framgång

Som ung valde Olle att arbeta i stället för att studera på gymnasiet. Hans första jobb som riggare på Vindövarvet (då Nötesunds varv) var inte enkelt, men det gav honom möjligheten att lära sig yrket genom sin kompis pappas vägledning. Denna möjlighet lade grunden till den skickliga riggare som Olle är idag.

Olle har alltid haft båtar runt omkring sig under hela sin uppväxt, så att arbeta med riggning kändes som att komma hem. Han har alltid känt sig trygg i sitt arbete och har aldrig ångrat att han valde att inte fortsätta med studier.

Efter flera år som riggare på både Vindövarvet och Uddevallavarvet ville Olle utbilda sig inom musik – en passion som han burit med sig genom hela livet. Tyvärr ansågs han på den tiden inte vara behörig inom ämnet på grund av sin kunskap och intresse inom musik. I stället valde Olle att starta eget företag inom riggning.

Från båtbranschen till scenen

Det kontaktnät som Olle hade inom musiken gjorde att han började han ta sig an jobb inom event och sedan även teater. Där öppnades många nya dörrar för Olle, och hans karriär tog ytterligare fart när han valde att söka sig mot Stockholm och de större scenerna. Idag har Olle fått möjligheten att arbeta med många stora produktioner och bolag, och han är ett välkänt namn i branschen med ett gott rykte.

Rigg-Olle tillsammans med försteläraren Gustav

Olle tillsammans med läraren Gustav som är ansvarig för lärlingsutbildningen.

Lärlingsutbildning för att säkra
branschens framtid

Olle ser ljust på framtiden och vill nu dela med sig av sin kunskap till en ny generation. I samarbete med Uddevalla Vuxenutbildning söker han därför en lärling som kan gå bredvid honom och lära sig allt om riggaryrket. Att få lära sig av Olle Jacobsson, Rigg-Olle, är en unik möjlighet för den som vill etablera sig inom branschen. Olle betonar vikten av att dela med sig av sin kunskap och att förstå grunden bakom riggaryrket. I en tid av digitalisering är det särskilt viktigt att inte förlita sig enbart på det digitala utan förstå arbetsprocesserna på djupet för att leverera ett tryggt och säkert arbete.

Jag har en speciell kunskap och kunden har ett behov. Det är viktigt att kunna mötas i det. Man är aldrig fullärd.

För Olle handlar det inte bara om att hitta en lärling, utan att skapa en mentorsrelation och ge en person chansen att växa och utvecklas inom branschen. Han tror att det är möjligt att direkt se om någon har de nödvändiga egenskaperna för att axla hans roll. Samtidigt betonar han vikten av att lärlingen inte blir en kopia av honom själv, utan att man ska våga gå sin egen väg. Att bli lärling hos Rigg-Olle innebär inte bara att lära sig ett yrke, utan att också bli en del av en gemenskap och ett etablerat företag.

Är du redo att ta dig an utmaningen?

Om du är nyfiken, driven och har en vilja att lära dig av en av branschens mest erfarna riggare, då kan en lärlingsplats hos Rigg-Olle vara det perfekta steget i din karriär. Tveka inte att ansöka och ta chansen att bli en del av Rigg-Olles arv.

Har du frågor eller vill ha hjälp med din ansökan?