Menyknapp
test

Språkombud har utbildats på Uddevalla Vuxenutbildning

Under våren 2023 har ytterligare två grupper språkombud utbildats av språkombudsutbildarna Pauline Nehme och Maria Gillstedt på Uddevalla Vuxenutbildning. Deltagare under våren är både chefer och deras medarbetare.

Fredagen den 12 maj fick 38 stycken språkombud sina diplom. Tillsammans kommer de att driva frågor kring språkutvecklande arbetssätt på arbetsplatserna och finnas som stöd för kollegor i exempelvis dokumentation, skriftlig och muntlig kommunikation. Förhoppningen är att språkombuden tillsammans med övriga kollegor kan bidra till trygga, självständiga medarbetare och i förlängningen en bättre arbetsmiljö för alla.

Vård- och omsorgscollege

Språkombudutbildningen är kopplat till vård- och omsorgscollege och har funnits i tio år. Utbildningen följer vissa fastställda steg fram till diplomen delas ut.
På Vård- och omsorgscollege hemsida kan du läsa mer om språkombud » Länk till annan webbplats.

Vård och omsorgscollage logga