Menyknapp
test

Ny utbildning - Servicemedarbetare inom sjukhusmiljö med svenska

I samarbete med Västra Götalandsregionen startar Uddevalla Vuxenutbildning en utbildning till servicemedarbetare inom sjukhusmiljö. Utbildningen ger kunskaper i hur det är att arbeta på ett sjukhus med arbetsuppgifter som avlastar vårdpersonalen.

Arbetsuppgifter kan handla om att duka fram frukost till patienterna, att rengöra vårdplatser eller att transportera patienter mellan olika avdelningar inom sjukhuset.

Som servicemedarbetare inom sjukhusmiljö måste man vara serviceinriktad, kunna bemöta vårdpersonal och patienter professionellt samt vara mycket ansvarsfull. Man måste vara noga med hygien och förstå att alla arbetar under tystnadsplikt.

Yrkesutbildning i kombination med svenska

I utbildningen varvas teoretiska studier med arbetsplats-förlagt lärande på ett sjukhus. Det ger ökad arbetslivs-erfarenhet och minst 15% av tiden skall vara förlagd på ett sjukhus.

Förkunskaper för att söka utbildningen är SFI C och under utbildningen fortsätter man läsa svenska på individuell nivå.

Start våren 2023

Utbildningen startar i januari och är 20 veckor. Det är en bra grund om du vill söka arbete som servicemedarbetare hos Västra Götalandsregionen.

Här kan du läsa mer om utbildningen och ansöka

Det är även en fantastisk möjlighet att få insyn i hur det är att arbeta med service i sjukhusmiljö för att sedan kunna läsa vidare inom vård om intresse finns!

Här kan du läsa om vårdnära servicetjänster på Västra Götalandsregionens hemsida