Menyknapp

Våra lärare

Vi är tre undervisande lärare som alla har gått utbildningen i Uddevalla men valt olika inriktningar. Tillsammans har vi en bred kompetens och stor erfarenhet som vi delar med oss av till de studerande. Vi drivs av att få lära ut vår samlade yrkesskicklighet och se dig som studerande växa in i rollen som skräddare!

Karolina Spangenberg
Utbildningssledare
Skräddarmästare Herr och Dam

Jag är dam- och herrskräddarmästare och tog gesällbrev i båda inriktningarna under mitten av -90 talet. Jag har jobbat med sömnad i hela mitt yrkesliv, både med kläder och skrädderi och som segel- och kapellmakare under flera år.

Främst undervisar jag våra blivande herr- och damskräddare i mönsterkonstruktion och skrädderi, men ansvarar bland annat också för kursen i LIA för alla våra studerande. Jag är också delaktig i kursen Mönsterdata.

En av framgångsfaktorerna med Nordiska Skräddarskolan är att vi har ett nära samarbete med bransch och företag för att säkerställa att kunskaperna vi ger de studerande under utbildningen är det som efterfrågas.

Det roligaste med att vara lärare är att få dela med sig av kunskap till någon som tycker att det är lika roligt som jag gör. Det är skithäftigt att få vara en del i utvecklingen och resan som en studerande gör mot sina mål!

Jag älskar havet och har under en tid arbetat som segelmakare.

Johanna Wallin
Skräddarmästare Herr och Dam

Jag undervisar sedan 2014 på Nordiska Skräddarskolan i Skrädderi, Konfektionsteknik och teoretiska ämnen som Materialteknik, Yrkesengelska samt Ekonomi & Entreprenörskap.

Examen inom yrket Skrädderi tog jag 1999 och jag har sedan dess arbetat inom konfektionsindustrin både i Sverige och utomlands. Bland några företag kan nämnas SIR TIGER, KappAhl och Newhouse.
Det har varit i roller som Produktionstekniker, Mönsterkonstruktör, Kvalitetsansvarig, Inköpare och Produktionskoordinator som jag har tagit med mig erfarenheter tillbaka till undervisningen på Nordiska Skräddarskolan.

Vid sidan om mitt läraryrke driver jag en ateljé inom nysömnad, ändringsskrädderi. Kunskaper som jag direkt kan använda i min undervisning. Det bästa med utbildningen här på Nordiska Skräddarskolan är den samlade hantverkskunskapen. De studerande får med sig kunskaper i alla ämnen som de kan utveckla till att bli vad de önskar.

De studerande får chansen att arbeta i fina naturmaterial som siden och ull samt har stor tillgänglighet till lokalerna, i stort sett årets alla dagar.

Min passion förutom skrädderi är inredning och trädgård.

Emelie Svensson lärare Nordiska Skräddarskolan

Emelie Svensson
Skräddare Herr, Dam och Klänning

Jag är det nyaste tillskottet i lärarteamet på Nordiska Skräddarskolan. Undervisar främst våra klänningsskräddare men har möjligheten och kunskapen att stötta upp i alla kurser. Jag har gesällbrev i alla tre inriktningarna och är före detta studerande på utbildningen. 

Efter avslutad utbildning har jag jobbat som säljare och ändringsskräddare i en brud- och festbutik. Närmast kommer jag från konfektionsindustrin där jag har arbetat som Garment Technician.

Vid sidan av driver jag mitt eget skrädderi inriktat på nysömnad, ändringsskrädderi och inredning.

Det roligaste med att få jobba som yrkeslärare är att få dela med sig av sin kunskap till intresserade och engagerade studerande och få se dem att utvecklas.

Jag älskar katter och styrketräning.