Nathalie vill bli herrskräddare
Nathalie Piedrahita läser inriktningen herrskräddare och tar sin examen 2017.
Jag har utvecklats som person och inte bara som skräddare
Varför valde du den här utbildningen?
Jag gick skräddare på gymnasiet och ville plugga vidare. Här får man ett gediget klassiskt skrädderi.
En fördel är också att utbildningen är kostnadsfri.
Kan du berätta lite om utbildningen?
Här finns utrymme till flexibilitet. Man har mycket handledningstid med lärarna och lägger upp tiden själv, det är bra!
Blev det som du hade tänkt dig?
Ja, fast bättre! Jag hade inte förväntat mig att jag skulle utvecklas så extremt mycket som jag har gjort. Jag har kommit långt i Skrädderiet och är jättenöjd. Det är också bra med alla kontakter vi knyter här.
Några goda råd till andra som ska välja utbildning?
Om du är intresserad av skrädderi finns det bara den här utbildningen för det klassiska gedigna hantverket som håller kvaliteten. Men man får vara beredd på att det är mycket handskrädderi.
Var gör du din LIA?
Jag har haft en LIA-period och då var jag hos Camilla Thulin Design i Stockholm. Det var jättebra! Där jobbade jag bland annat med medlemmar inom Stockholms Skrädderiidkareförening och även med en av de ledande experterna inom skrädderi. Jag håller just nu på att söka till min andra LIA-period och hoppas på en plats hos ett skrädderi eller en teater i Stockholm.
Vad vill du göra efter utbildningen?
Jag vill jobba med klassiskt herrskrädderi. Det är brist på herrskräddare så jag kanske ev. startar eget.
Vad är bäst med utbildningen?
Lärarna, utan tvekan! De är fantastiska på alla sätt och vis. De flesta kommer hit från hela Sverige och lämnar sin familj kvar hemma och då det också är en tuff utbildning behövs det lärarstödet som vi får. Jag har utvecklats som person och inte bara som skräddare.
Nathalie Piedrahita
Publicerad: