Menyknapp

Releasemingel för Vår kokbok för världsmedborgare

Om evenemanget

Datum: onsdag 6 september
Tid: 10.30 - 11.30
Plats: Kaserngården 1A, Sal 123

Varmt välkommen till releasemingel för vår kokbok, som är resultatet av ett spännande och inkluderande projekt inom rektorsområdet för sfi. Träffa personerna bakom maträtterna i kokboken, provsmaka och få chansen att köpa kokboken på plats!

Under 2022-2023 har rektor Anneli Gustafsson tillsammans med personal och elever inom sfi skapat en fantastisk kokbok med namnet "Vår kokbok för världsmedborgare".

Kokboken är en samling med internationella recept och personliga möten med berättelser från hela världen.

Skapandet av kokboken möjliggjordes genom en beviljad ansökan om inkluderingsmedel inom projektet Erasmus+ mobilitet. Projektet hade flera mål, inklusive att öka både personalens och elevernas digitala kompetens samt att använda projektet som ett verktyg för att stärka språkundervisningen inom sfi.

Under projektets gång arbetade vi i grupper där vi gemensamt valde recept, skapade digitala inköpslistor och översatte recepten i våra språkgrupper med hjälp av våra studiehandledare. Eleverna och lärarna samarbetade sedan för att handla och laga maten. Höjdpunkten var när vi bjöd in övriga grupper till provsmakning och presentation, vilket var en glädjefylld och givande upplevelse.

Vår kokbok är nu färdig och redo att visas upp! På vårt releasemingle kommer du att kunna njuta av smakprover från några av rätterna från kokboken. Det kommer också att finnas möjlighet att träffa elever, lärare och projektmedlemmar för att höra mer om vårt arbete och vår resa.

Fler evenemang